"Paar honderd resellexemplaren iPhone X vrijdagochtend beschikbaar in Nederland"

Door wouterg00 op zaterdag 28 oktober 2017 00:13 - Reacties (5)
Categorie: -, Views: 5.204

Volgens een medewerker van een Apple-resellorganisatie zouden er vrijdagochtend in Nederland maar een paar honderd resellexemplaren beschikbaar zijn en minder dan vijfduizend in heel Europa. Dit aantal bevat telefoons die in winkels als de Mediamarkt liggen, maar is exclusief Apple Store-exemplaren. De marge voor inkooporganisaties zou wel een standaard 6% zijn. De exemplaren die wel aanwezig zijn worden waarschijnlijk snel uitverkocht.
Waarschijnlijk komen er later op de dag wel meer iPhone's aan: zendingen arriveren meerdere keren per dag.

De geruchten zeggen dat er twee tot drie miljoen stuks van de nieuwe iPhone worden geproduceerd voor de officiële releasedatum, maar onduidelijk is of deze op tijd aan zullen komen voor release day. Het totale aantal exemplaren voor Nederland zou rond de tienduizend liggen. Een groot aantal exemplaren gaat naar de provider AT&T in de Verenigde Staten, die de telefoon nog dezelfde dag verstuurd. Vandaag gingen de pre-orders open voor de iPhone X, maar binnen tien minuten sloten ze weer. De mensen die vandaag een pre-order geplaatst hebben, moeten over het algemeen vijf tot zes weken wachten. Daar staat tegenover dat ze niet vrijdagochtend urenlang in de rij hoeven te staan in de hoop een exemplaar bij een winkel te bemachtigen.

Er is al vaker gewaarschuwd dat de lancering van het nieuwste Apple-vlaggenschip beperkt beschikbaar is. In het weekend dat de iPhone 7 gelanceerd werd, werden 13 miljoen exemplaren verkocht. Dat aantal lijkt onhaalbaar voor de X, ondanks de enorme vraag. Daarom wordt gevreesd voor handelaren die de telefoons voor een hogere prijs doorverkopen, ook omdat de telefoon in Amerika tegen de huidige wisselkoers zo'n 300 euro goedkoper is.

De beperkte oplage zou liggen aan de camera's en speciale sensoren die voor de gezichtsherkenning zorgen. Onder andere LG kan niet genoeg produceren, en Apple zou fabrikanten extra compenseren om zo veel mogelijk exemplaren uit te leveren.

https://cdn.macrumors.com/article-new/2017/09/iphonexdesign.jpg